petak, 23. kolovoza 2013.

Proizvod tjedna: Avene Thermal Spring Water

Ljeti sam prilično lijena i ne da mi se previše šminkati, tako da, vjerovali ili ne, moj prvi proizvod tjedna zapravo nije dekorativni, već preparativni: Avene termalna voda u spreju. Vjerujem da ste svi čuli za nju, pretpostavljam i da ste neki i isprobali te da ste joj ostali vjerni od prvog korištenja (ispravite me ako nisam u pravu).




Znate li koliko ju volim? Toliko da imam tri pakiranja kod sebe, dva od 300 ml i jedno od 150 (a ono malo od 50 ml nedavno sam potrošila). Prvi put susrela sam se s Avene
termalnom vodom prije 4 ili 5 godina kad sam bila crvena kao rak od nekog Balea Young pilinga za lice i onda mi je mama dala baš ovu termalnu vodu da se našpricam kako bih smanjila crvenilo i iritaciju kože. Nakon dvadesetak minuta crvenilo se povuklo i od toga dana nema nijedne termalne vode koja bi ovu zamijenila.




Farmacia je nedavno imala akciju 2 x 300 ml za 109 kn što sam naravno iskoristila pa ako vam je u blizni, pogledajte vrijedi li još ta akcija. Inače, cijena spreja od 50 ml iznosi oko 25 kn, od 150 ml oko 55 kn i od 300 ml oko 73 kn. Znam da će mnogi od vas, koji su neupućeni u samo značenje termalne vode, pomisliti kako je puno dati toliko novaca na "vodu" jer pola litre obične vode košta 3, 4 kn. Zapravo, termalna voda još je bila poznata u antičko doba kao ljekovita i koristila se u terapeutske svrhe te za svakodnevnu njegu kože.




Što Avene kaže:

Osnovna njega za osjetljivu, nadraženu i alergijama sklonu kožu. Umirujuće djeluje kod opeklina od sunca, nakon tretmana protiv akni, pelenskog osipa, različitih oblika nadražene kože, iritacije kože nakon brijanja i depilacije.

Slažem se sa svime što su napisali, prigodna je za sve generacije, nikad nisam imala nuspojave, uistinu ublaži iritacije i odlična je za visoke temperature kao osvježenje. Avene garantira bakteriološku čistoću vode, stoga ju možete neograničeno koristiti.





Udio minerala i elemenata razlikuje se kod termalnih voda; Avene ima nisku mineralizaciju i pH 7, 5.




Raspršivač je optimalne veličine i ne zadaje mi probleme. Ne curi sa strane, ne otpada ili slično. U svakom slučaju, kvalitetna ambalaža uvijek je veliki plus.
Što se primjene tiče, samo raspršite na kožu, pričekajte nekoliko sekuni i višak obrišite. A ako ne tako, sačekajte da se upije (2, 3 min, ovisi o vremenskim uvjetima i ostalim čimbenicima). Iako ju ja koristim najčešće za lice, možete ju koristiti za cijelo tijelo.

Kakvi su vaši dojmovi? Koja je vaša najdraža termalna voda?

Mirna <3

Broj komentara: 20 :

  1. Leti ne funkcionišem bez termalnih voda, toliko :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Moja najdraza je upravo Avene iako mi je i Uriage draga:)

    Uvijek imam najvecu bocu u kuci :))

    OdgovoriIzbriši
  3. volim Avene, volim termalnu <3

    OdgovoriIzbriši
  4. Kod mene samo ova voda dolazi u obzir. i uvijek je u kući. U bilo kojem obliku. I potpisujem recenziju od do. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. @ Mirna, drago mi je što potpisuješ sve :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja bih rado provela par dana na bazenu punim termalnom vodom, baš me zanima kako bi djelovao na kožu! Ali mislim da bi bio skup takav bazen :D
    Nisam još isprobala, sram me bilo!

    OdgovoriIzbriši
  7. Josipa, ne znaš što propuštaš!!! Brzo u nabavku ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Nameravam da probam ovu, a trenutno koristim Vichy :)

    OdgovoriIzbriši
  9. @ beautyandbrains007, svakako preporučujem :)
    @ Sandra, nisam probala Vichy, ali vjerujem da će ti i ova biti super :D

    OdgovoriIzbriši
  10. Mislim da je vrijeme da i ja ovo probam :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Koristim upravo ovu termalnu već dugo i uzmem uvijek to najveće pakovanje.. zadovoljna sam, koristim ju ujutro i navečer nakon čišćenja lica i prije kreme.. traje mi po nekoliko mjeseci pa se sasvim isplati kupiti ju :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Definitivno se slažem - Avene, jedna i jedina, nema joj zamjene :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Vidim da nas je puno koji ju koristimo i baš mi je drago :)

    OdgovoriIzbriši
  14. meni je ok, premda me na bočici nešto šprica zeza pa mi se zna desit da mi prska veće kapi :(

    OdgovoriIzbriši
  15. odlična je i koristim je u svakodnevnoj rutini.. njeguje, i smiruje moju, osjetljivu, nečistu kožu.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)