nedjelja, 18. kolovoza 2013.

Naked 2 paleta

Urban Decay proslavio se svojim paletama: Naked i Naked 2. Naked 2 paleta bila mi je na wish listi mjesecima i put u Italiju napokon ju je donio u moje ruke. Vjerujem da je većini ova paleta također na WL, a u nastavku možete doznati vrijedi li toliko koliko ju hvale.


Paleta je kvalitetno zapakirana u prozirnoj plastičnoj kutiji te se uz nju dobije malo UD sjajilo. Čvrsta ambalaža i dobro pakiranje jedan je od većih prednosti ove palete s obzirom na neke jeftinije (MUA, e.l.f.).



Na poleđini nalazi se popis i slika svake nijanse. Inače, u paleti dolaze 12 sjenila mase 1,3 g i Good Karma dvostruki kist za sjenilo. Sjenila nisu testirana na životinjama (cruelty free).





Ono što najviše volim kod ove palete, definitivno je ogledalo koje je jedno od rijetkih koje možete koristiti jer je dovoljno veliko i odlično je za putovanja. Kist je kvalitetan, ne ispada mu dlaka i odličan je i za nanošenje i za blendanje sjenila (ovisno o strani kista).


Od 12 sjenila, 3 su mat i lošije su pigmentirana od shimmerastih nijansi. Ne truse se, sporo se troše i traju cijeli dan. Teksutra je optimalne tvrdoće, ali mat nijanse bi možda bile bolje da su malo mekše.

Nijanse s lijeve strane prema desnoj:





Nijanse su neutralne i pristaju baš svima te ne možete pogriješiti ako odaberete paletu s ovim nijansama. Ipak, nisu sve nijanse jednako pigmentirane što možete vidjeti i na swatchevima.


Foxy je definitivno najslabija karika ove palete, gotovo je neprimjetna nijansa. Ostale su nijane puno bolje i kvalitetnije.


Najboljih pet nijansi koje sam probala, odlično su pigmentirane i primjenjive za većinu lookova.


Cijena ove palete iznosi 46, 50 eura i sada se postavlja pitanje: "Isplati li se?" Ako mene, pitate, na to će vam pitanje najbolje odgovoriti mali test pa sami donesite zaključak. Odabrala sam 4 nijanse iz Naked 2 palete i 4 nijanse iz MUA Undressed palete. Prilično su slične, a vi procijenite kakva je pigmentiranost kojih sjenila.

Pokušajte pogoditi koja slika predstavlja MUA, a koja Naked 2 paletu.





Ako ste dobro pogledali, jasno možete vidjeti da su sjenila na gornjoj slici nešto pigmentiranija, osobito prvi i zadnji swatch. Sva su sjenila nanesena istim kistom i ista je količina u pitanju. I, vjerovali ili ne, na prvoj su slici MUA sjenila, a na drugoj Naked 2.

Ostavit ću vama na izbor da odlučite isplati li se kupiti ova paleta ili je bolje odabrati više povoljnijih paleta kao što je MUA.

Mirna <3

64 komentara :

  1. Prelepa je paleta. DUgo je zelim, ali necu nju da kupim imam dosta senki a i cena joj je malo veca.

    OdgovoriIzbriši
  2. Mirna, sa ovim si mi otvorila oci. Bas sam planirala kupiti naked paletu jer je toliko hvaljena a sad mi se bas i ne daju novci za nju.

    OdgovoriIzbriši
  3. ahaha ja sam se baš zeznula, bgm sam pomislila da je na prvoj slici Naked 2, a na drugoj MUA :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Imam ju i obožavam. Ne bih ju mijenjala za išta. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo mi je bilo na WL, više nije :) Hvala što sam uštedela <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Ako budeš kupovala novu, preporučujem MUA :)

    OdgovoriIzbriši
  7. @ MakeupForBreakfast, drago mi je da sam pomogla :) jer možeš kupiti skoro 10 MUA paleta za cijenu jedne Naked

    OdgovoriIzbriši
  8. @ Magdalena, drago mi je što sam bila korisna :) jer stvarno, osim lijepe ambalaže, nije nimalo bolja od MUA Undressed palete.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja je imam i volim, ali mislim da mi je ipak draža jedinica. MUA nisam probala... Znam, u nevjerici si ;)!

    OdgovoriIzbriši
  10. Ne koristim cesto sjenila, ali bi zeljela imati jednu neutralnu paletu pa se jos uvijek premisljam oko Naked 1 / Nakad 2 :|

    OdgovoriIzbriši
  11. Tko bi rekao, šokirala sam se dok sam pročitala da je MUA gore. :D

    OdgovoriIzbriši
  12. I ja sam pomislila da je MUA ova lošija, isto sam pomislila kod airy na blogu, koliko se sjećam. Ja npr ovu paletu još nikad nisam imala na wl, preskupa mi je, a mislim da slične nijanse ima baš mua, ali i sleek. Radije kupim 2 sleek palete nego ovu. Mislim da i cure više kupuju ovu paletu zbog razvikanosti nje same... Meni se sviđa ta ambalaža i taako bih htjela ovaj kist :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Gaaah, ja još uvijek čkam ili da se vrati in stock na webu ili da mi ju netko doense izvana. Poludjet ću više od silnih mjeseci čekanja :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Svaka čast na ovako iskrenom postu! <3

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja zelim ipak UD Naked Original, mada se sad i razmisljam da je ipak bolje MUA :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Uh, u najgorem slucaju mislila sam da su iste jer sam gledala jednu recenziju strane blogerke kod koje su izgledale isto a one svjetlije bolje kod Naked palete. Hvala na iskrenoj recenziji, kupujem MUA cim nadjem nekog da mi je naruci :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Ja i dalje želim Nakedicu :D Više nije tako skupa kao prije, pogotovo dok se nabijala carina.. Još se može iskoristiti 20% popusta na HQhairu :D

    OdgovoriIzbriši
  18. @ beautyandbrains007 što se čeka? :D

    OdgovoriIzbriši
  19. Sara Š, meni se Naked 2 više sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
  20. @ Mell, nije više tako skupa, ali pitanje je vrijedi li toliko... :)

    OdgovoriIzbriši
  21. jedina od nakedica koju nemam, ali bit će i ona jednog dana moja :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Naked 1 i 2 su mi dugo na wishlisti, ali mislim da će tamo i ostati :P Dobro mene služi i moja MUA Undressed paletica :D

    OdgovoriIzbriši
  23. Realno, super su to palete, ali vidiš da za puno manje novaca možeš dobiti i bolje palete :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Svaka ti cast, poslednji pasus me je odusevio, tacnije ti kako si to lepio rekla.
    Nije uvek izvikano i najbolje i neka si napravila uporedni swatch.

    OdgovoriIzbriši
  25. Slažem se, iako je to kvalitetna paleta, sad je dokazano da se može naći i jednako dobra (da ne kažem bolja) za puuuno manje novaca. I hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  26. prijateljica ima naked 2 i videla sam je uživo kod nje :)) meni se paleta dopadala,od pakovanja preko nijansi,do celokupnog utiska koji ostavlja kad se uzme u ruke. ali recimo njeni utisci za četkicu su drugačiji od tvojih, ona sa njom nije mogla da radi...kako imam prethodnu verziju ove palete, ne verujem da bih uzimala i dvojku, mislim da mi ne treba, jer ne šminkam oči toliko često...ali me je privukla dosta naked basics...to nije dobro. sva sreća još uvek je nema u našim seforama, inače nisam sigurna da bih se iskontrolisala i preskočila da je kupim :DDD

    idealno je što na tržištu postoji MUA paleta koja je identična ovoj UD. da me ne mrzi da se bakćem sa poručivanjem preko neta i čekanjem paketa i strepnjom, sigurna sam da bih pre izabrala mua nego UD.

    oprosti na dugom komentaru :))
    super je post!!!

    OdgovoriIzbriši
  27. Lena, ako imaš jedinicu, onda ti ova ni ne treba. Ali ako se ikada odlučiš za kupnju preko neta, svakako isprobaj MUA palete :)

    OdgovoriIzbriši
  28. mislim da ne vrijedi ovih para...da mi ju tko pokloni, uživala bih u njoj, ali ne vjerujem da bih ju sama kupila....prekrasne boje, ali loša cijena.

    OdgovoriIzbriši
  29. @ smashinbeauty, ja bih htjela također jedinicu :)

    OdgovoriIzbriši
  30. @ The Polish Rainbow, slažem se, dobra reklama čini čuda :)

    OdgovoriIzbriši
  31. Imala sam priliku da je probam i stvarno je divna, ali kako imam Naked 1 ovu ću preskočiti.

    OdgovoriIzbriši
  32. Whaaat? Na prvoj slici je MUA :D Koliko god mi se sviđale Naked palete, mislim da ću najprije kupiti neku MUA :))

    OdgovoriIzbriši
  33. Ja imam MUA verziju i nisam prezadovoljna pigmentacijom. Undressed ima dobru pigmentaciju, dok kod Undress me too i nije neka.
    Dugo sam se premišljala da li da uzmem Naked2, na kraju sam se odlučila na Basics, ali i od nje odustala i odlučila kupiti Flormar :P

    OdgovoriIzbriši
  34. Nisam probala Undress me too, ali swatchevi su pokazali svoje :)

    OdgovoriIzbriši
  35. awww privlači me totalno! možda je razlika u MUA samo u pakiranju koje je puno jeftinije nego ovo prekrasno kvalitetno i neodoljivo s velikim ogledalcem! mislim da bih, da kupim ovu paleticu htjela samo to koristiti vječno :D a s druge strane, i makar si iskrena bih svejedno rekla da se isplati kupiti :)

    OdgovoriIzbriši
  36. Razlika je ogromna u pakiranju :) ali prepustila sam čitateljima da sami odaberu isplati li se ili ne :)

    OdgovoriIzbriši
  37. Jako su lepe nijanse ali šteta što su loše pigmentovane, onda ipak biram MUA paleticu :)

    OdgovoriIzbriši
  38. Imam MUA paletu i odlična je :) A razmišljala sam da kupim i Naked 2 ali dvoumim se.

    OdgovoriIzbriši
  39. Ma pigmentacija je dobra ;) ali MUA je ipak malo bolja, bar ove nijanse

    OdgovoriIzbriši
  40. Ja ne znan jesan li ja jedina koju nije uvatija hype oko UD naked 1 i 2 paleta. :D Lipe su nijanse, al ove palete nisu nikad dospile na moju WL. Iman Basics jer su sjenila mat, a to sam i tražila u jednoj paleti. Ove druge dvije mi nisu bile nikad potrebne, pogotovo kad se za puno manje novaca može nabaviti jako solidna zamjena.

    OdgovoriIzbriši
  41. Ja sam imala Naked 2 na WL jer su ju svi hvalili, doslovno je proglašena kao must have proizvod, ali stvarno se za 10 puta manje novaca može naći paleta s jednako dobrim sjenilima, čak i malo pigmentiranijim. :)

    OdgovoriIzbriši
  42. Imam i 1 i 2, ali od kad sam kupila 2, 1 ni ne koristim :( Obe palete su prelepe. I Naked Basic im je odlicna dopuna. Pored njih ne treba nista vise.

    OdgovoriIzbriši
  43. Ja imam samo Naked 2, ali volim MUA palete jer smatram da su izvrsne za malo novaca

    OdgovoriIzbriši
  44. Mozda ce zvucati bahato ali ko sisa 50e za stvar koju zelim od rodjenja (skoro pa bukvalno). Iskreno, ovo je jedan od retkih proizvoda, koji i da mi se ne svidja koristila bih. Zvuci malo silly, ali sta je tu je. U septembru nabavljam i 1 i 2, tako da mi pozelite srecu.

    OdgovoriIzbriši
  45. sanjala sam sinoc da sam kupila ovu paletu za 50 eura i imam osjecaj da je citav san bilo kajanje poslije toga jer sam procitala recenziju gdje pise da se moze 10 MUA kvalitetnijih kupiti za jednu ovu.. Pojela sam se, i znas ono kad se probudis i ostane isti osjecaj par minuta :D Ali brzo je nestao kad sam shvatila da nemam nijedno hahaha :D

    OdgovoriIzbriši
  46. Hahaha, bome si me nasmijala :D zaključak na temelju sna: kupi 10 MUA paleta :)

    OdgovoriIzbriši
  47. Iako prelijepa paleta, ne znam zašto me nikada nije privuklo da ju kupim. Imam basic paletu i potpuno zadovoljava moje potrebe :)

    OdgovoriIzbriši
  48. Predobra recenzija!! Ja sam bila uvjerena da je na prvoj fotki UD - toliko o tome :D
    Imam obje MUA palete i meni su odlične, UD nikada nisam imala, a nakon ovog premišljam se da li da kupim ili ne :D

    OdgovoriIzbriši
  49. @ Saro, ako su ti MUA dobre, onda se drži njih :)

    OdgovoriIzbriši
  50. Svaka cast na iskrenoj receniji! Sokirala sam se kad sam procitala da su na 1.slici MUA senkice. Kupujem ih cim ih bude, posto su se rasprodale :(

    OdgovoriIzbriši
  51. Ne mogu da verujem da je na prvoj slici MUA! Svakako bih uvek odabrala bolje pigmentovanu paletu. Mada koliko me svaki put privuku palete, toliko me i odbiju kad se setim da bih svega 3 senke koristila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja koristim sve nijanse, tako da se neću žaliti :)

      Izbriši
    2. Ja se obično zalepim za peletu, a posle koristim 3 senke, te sam od paleta davno odustala. Međutim, sve veći broj recenzija Naked, Mua i Kiko me bacaju u iskušenje-iskreno :)

      Izbriši
    3. MUA ti svakako preporučujem, stvarno su odlične (i da, do sutra ujutro imaju free shipping).

      Izbriši
  52. Jesam li ja jedina kojoj su te MUA palete, excuse my French, sranje? Ono, najiskrenije. Imam UD1 i imam MUA "dupe" verziju. Recimo samo da MUA skuplja prašinu...

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)