ponedjeljak, 29. travnja 2013.

Suradnički post: Vichy Idealia BB krema (claire)

Od 3.4. do 3.5. čitateljice mogu poslati svoje postove koji će biti objavljeni na blogu. Na temelju vaših komentara i čitanosti, izabrat ćemo najbolju suradnicu koja će biti nagrađena. Slobodno napišite svoje mišljenje u komentarima vezano uz post.


Vichy je nedavno lansirao BB kremu koja obećava mnogo, stoga ću nastavku članka pokušati potvrditi ili demantirati svojstva njihovog novog proizvoda.

Što kaže Vichy ?
„Vichy predstavlja Idealia BB kremu s jedinstvenom tehnologijom „protiv sivog tena“ koja objedinjuje i njegu i podlogu kože u jednom. Njezina formula pruža šest djelovanja za transformaciju kvalitete i tena svih tipova kože, čak i osjetljive. Vichy BB krema trenutno daje blistav sjaj, hidratizira, vidljivo zaglađuje sitne bore, ujednačava ten, smanjuje tamne mrlje i sadrži UVA i UVB zaštitu. „Tajni“ aktivni sastojak koji to omogućuje jest kombucha i pigmenti sa korektivnim učinkom. BB Krema dolazi u dvije nijanse (claire i medium)“. (Izvor: vichy.hr)

Ako niste znale, kombucha je zapravo gljiva, poznatija kao čajna gljiva koja se koristi za pripravak napitaka (čaja). Ona se doslovno hrani šećerom dodanim u napitak te, tijekom fermentacije, proizvodi druge vrijedne sastojke (organske kiseline, vitamine (B skupina i C), antioksidanse, minerale). Zbog takvih hranjivih svojstava jako povoljno djeluje na stanje organizma (regulira probavu, jača imunološki sustav, smanjuje bore, pomaže kod problema s kožom i kosom). To je bila jedna zanimljivost , no vratimo se mi na BB kremu.

Pakiranje
BB krema dolazi u čvrstoj plastičnoj tubi od 40ml s tankim uskim grlom koji omogućuje njezino jednostavno i higijensko doziranje. Jedan lagani i kratki pritisak tube osigurava dovoljno kreme za cijelo lice.




Sastojci
Aqua / Water ŸIsononyl Isononanoate ŸGlycerin ŸOctocrylene ŸHomosalate ŸEthylhexyl salicylate Ÿ Dimethicone ŸDiisopropyl sebacate ŸSucrose tristearate ŸStyrene/acrylates copolymer Ÿ Polysorbate 61 ŸPEG-12 Dimethicone  ŸPEG-8 Laurate ŸCarbomer ŸSaccharomyces/ Xylinum Black Tea Ferment ŸTriethanol amine ŸDimethiconol ŸParfum/Fragrance ŸSodium stearoyl glutamate ŸSodium Hyaluronate ŸAlumina ŸPhenoxyethanol ŸTocopheryl Acetate Disodium EDTA Ÿ Caprylyl Glycol Ÿ Biosaccharide Gum-1 Ÿ Xanthan Gum Ÿ [+/- May contain: CI 77891 / Titanium Dioxide Ÿ CI 77491, CI 77492, CI 77499 / Iron Oxides Ÿ Mica]
                                              

Opis i svojstva BB kreme
Kao što sam spomenula krema dolazi u dvije nijanse, claire tj. svjetlijoj i medium, odnosno tamnijoj. Nijansa claire je svijetla, roskasto-žućkasta i idealno odgovara mojoj boji i podtonu kože. Dapače, skoro su identične tako da se BB krema odlično spoji s mojim tenom i ne ostavlja vidljive prijelaze prema vratu ili kosi. Vjerujem da bi dobro odgovarala svim curama svjetlije puti, neovisno o podtonu.



Miris kreme je ugodan i puderast. Tekstura kreme je lagana i kremasta, popust hidratantne kreme, no mrvicu masna. Stoga tijekom nanošenja zahtijeva malo više vremena dok se potpuno ne upije u kožu, odnosno ne suši se odmah nakon nanošenja pa je s njom lako raditi (blendati). Također, zahvaljujući spomenutoj teksturi, jednostavno se razmazuje te lijepo i lagano nanosi. Ja ju najčešće nanosim prstima jer kist upije previše proizvoda te tada imam osjećaj da je previše doziram i žbukam lice. Krema sadrži i diskretne iluminirajući pigmente (vidljive na direktnom svjetlu) koji tenu daju blistavost i svježinu. Tijekom korištenja nisam primijetila smanjenje tamnih mrlja i djelovanje protiv sivog tena, već samo njihovo trenutno nježno prekrivanje.



 Izgled nijanse claire na licu i učinak prekrivanja

Finiš kreme je pomalo dewy i umjereno iluminirajući, a nakon kraćeg vremena stopi se s kožom. Matirajući učinak, koji mi je važan kao podloga za dnevni makeup, ne postoji. Prekrivanje koje krema pruža je slabo do osrednje. Naime, krema lagano ujednačava ten i sitne nedostatke, ali veće nepravilnosti treba dodatno sakriti korektorom ili probati nanijeti još jedan sloj BB kreme. Ja ju također fiksiram puderom u kamenu ili transparentnim puderom kako bi produljila trajnost proizvoda na licu.



 Iluminirajuće čestice vidljive na direktnom suncu

Njega kože
Smatram da je Vichy BB krema prvenstveno namijenjena njezi, a ne prekrivanju nepravilnosti te tu ulogu dobro obavlja. Ugodno hidratizira kožu, ne izaziva prištiće niti nikakve druge neželjene reakcije na koži. BB krema bi se, na mješovitoj do masnoj koži, mogla bez problema samostalno koristiti, odnosno mogla bi zamijeniti hidratantnu kremu koju inače stavljamo prije pudera/ BB kreme, dok bi cure sa suhom kožom trebale dodatnu njegu ispod. Također, nakon cjelodnevnog nošenja nisu vidljivi dehidrirani dijelovi kože. Utjecaj na zaglađivanje bora, kako tvrdi Vichy, nije vidljiv.

Trajnost
Trajnost proizvoda na mješovitoj koži sa masnom T-zonom (bez primera) bih ocijenila slabom do osrednjom. Budući da proizvod nema matirajuća svojstva, već par sati (cca 4) nakon nanošenja koža sjaji, dobiva dewy izgled, a nepravilnosti se jasnije vide. Stoga tijekom dana moram maramicom pokupiti višak sebuma ili eventualno naknadno matirati lice puderom u kamenu.

Dostupnost
BB krema se može naći u svim boljim ljekarnama po cijeni od 188,00 kn, a Farmacia često ima -20% na pojedine brendove preparativne kozmetika, pa tako i Vichy, stoga se isplati počekati popust.

Konačni dojam i ocjena
BB kremu preporučam osobama s suhom i normalnom kožom uz korištenje u one dane kada vaša koža ne zahtijeva jako prekrivanje, odnosno kada ste zadovoljne samo s proizvodom za osvježenje kože i održavanje njezinog prirodnog izgleda bez velike moći prekrivanja. Krema je puno „lakša“ za lice od pudera, stoga i prikladnija za nadolazeće ljeto. Također pruža zaštitu od UVA i UVB zračenja (SPF 25), a istovremeno njeguje kožu i ne začepljuje pore. Dajem joj konačnu ocjenu 4 zbog slabe postojanosti na mješovitoj i masnoj koži.




Inače ne koristim azijske BB kreme da ju imam s čime usporediti, pa komentirajte vi po čemu se razlikuju i kako vam se sviđa Vichy BB krema?  :) 

                                                                                                                         Autorica:  Ivana M.

Broj komentara: 37 :

  1. Odlična recenzija, pohvaljujem Ivanu :) Zaključujem da ova BB krema nije za mene, jer imam a) masnu kožu i b) treba mi jače prekrivanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slazem se ... ni meni iz istih razloga ne bi odgovarala :S steta, nadala sam se da je jaca malo.

      Izbriši
    2. Hvala curke :* Da, s masnom kožom se baš ne slaže. Trebala bi ju bolje istestirati s primerom ispod ili kao običnu kremu ispod pudera pošto nema matirajuća svojstva.

      Izbriši
  2. Stvarno odlična recenzija. :)) Nisam još uvijek našla svoju idealnu BB kremu, tako da već polagano odustajem ... Meni ova krema ne bi odgovarala jer imam masnije dijelove lica, u kombinaciji sa suhim nosonjom. :P Ali svaka čast na iscrpnom opisu i praćenju :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od srca hvala :) Iako za suhe dijelove je vrlo dobra, sadrži termalnu vodu pa umiruje lice i hidratizira. Možda bi ti odgovarala neka kombinacija s drugim proizvodom za masne dijelove lica? ;)

      Izbriši
  3. Ja sam probala tester, ali me nije oduševila. Moja masna koža i ona se nisu baš složile. A što možeš? Život ide dalje...

    Odlična recenzija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe, true true! Sad imamo izgovor za tražiti dalje ;D I hvala za lijepi komentar.

      Izbriši
  4. Probala sam ovu BB zahvaljujući mojoj dragoj kolegici blogerici, i apsolutno se slažem sa svime napisanim. Ova krema je preteška za mješovitu/masnu kožu.
    Koja je razlika između nje i Azijske BB kreme? Hm, teško je objasniti, nadam se da ćeš imati priliku isprobati koju Azijsku i vidjeti sama :)

    Odlična recenzija !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na lijepom komentaru :) I ja se nadam da ću uskoro naručiti koju s eBay-a da i sama iskusim u čemu je razlika!

      Izbriši
  5. Odlična recenzija! :)
    Ja nisam koristila ovaj proizvod, niti neću vjerojatno jer imam BB kremu s kojom sam trenutačno zadovoljna, a cijenom je puno pristupačnija mom ne tako dubokom džepu :)
    Htjela bih probati neke azijske u budućnosti, tek toliko da znam sama kakve su.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, cijena je dosta visoka. To joj je također jedna od mana :/ Baš mi je drago da si našla proizvod s kojim si zadovoljna :) Možeš s nama podijeliti o kojoj se BB kremi radi ?

      Izbriši
  6. so we have probably a similar taste! :D xxx

    OdgovoriIzbriši
  7. Super post i sviđa mi se kako si blog preuredila. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga! Nadam se da si dobila kvalitetne informacije kao pomoć u kupnji :)

      Izbriši
  8. Mislim da je recenzija baš kvalitetno odrađena! Ali ova bb krema me nije ničim privukla jer imam dvije azijske bb kreme i imaju puno bolje prekrivanje, što je meni osobno najbitnije. Ali za one kojima to nije na prvom mjestu bi ovo definitivno moglo biti dobro :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :D Njega ili prekrivanje, pitanje je sad ? ;D

      Izbriši
  9. Zaista odlican i detaljan post! :) Koliko vidim ova krema definitivno nije za mene jer je moja koza vecinom masna pa pogotovo leti izbegavam kreme koje ne matiraju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puno hvala! Istina, jako slabo matira ali će vjerojatno biti super opcija za cure s suhom kožom :)

      Izbriši
  10. Bravo za recenziju, stvarno je iscrpna i u njoj sam našla sve odgovore koji su me zanimali :D
    Uzela sam tester svijetlije nijanse, ali nikako da dođe na red za testiranje. Ali po opisu mi se jako sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da ti se sviđa :) Svakako isprobaj tester prije kupnje pa će i sama vidjeti je li ti odgovara ;)

      Izbriši
    2. Ivana, jučer si me natjerala da negdje po sobi pronađem tester i da ju testiram. Nanjela sam je jučer i danas i potpuno se slažem sa svime što si napisala. Za suhu kožu definitivno predlažem dobru hidratantnu kremu ispod jer je meni sve suhe djelove lica baš dodatno istaknula :/

      Izbriši
  11. Dobra recenzija, ima sve šta je potrebno. Preskočiću kremu, fino izgleda, ali mislim da bi se ponašala kao Collistarova - divna nega i ultra super prosijavanje nosa :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! Hehe, po tvojem opisu zaista jesu dosta slične :D

      Izbriši
  12. Odličan post, ja sam zainteresirana za kremu. Ne volim teške pudere na svom licu, stoga jednu takvu kremu smatram boljom i laganijom opcijom. :) Mislim da bi mi super odgovarala, ali mi je preskupa :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na komplimentu! Ja uvijek zamijenim pudere BB kremom po ljeti jer su mi ugodnije i još imaju SPF zaštitu :)

      Izbriši
  13. odlicna recenzija! zapravo zvuci jako zanimljivo ali je moj najveci problem sto sam ja nakon garnier kreme odustala od bb krema i vratila se svojim dragim puderima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajoj, nije valjda da te Garnier toliko razočarao ? Iako i ja nisam baš bila zadovoljna s prvom verzijom te BB kreme (za normalnu kožu), prvenstveno zbog boje i masnog osjećaja na licu.

      Izbriši
  14. Iskreno uopće nisam ljubitelj tih BB kream za europsko tržite. Ja se i dalje držim svojih BB krema za azijsko tržiste, meni osobno su oni bolji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čitala sam da su azijske BB kreme jako žute, dok su europske više roze, ali nisam još uvijek isprobala niti jednu.

      Izbriši
  15. Odlicna recenzija...Meni se nalazi u WL i nadam se da cu je uskoro imati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš mi je drago da ti se sviđa :) Nadam se da će ti odgovarati :)

      Izbriši
  16. Lijepo ti stoji ova nijansa :) Ja čekam svoju Azijsku BB i jedva je čekam isprobati.

    Inače, voljela bih postati kao suradnica na tvom blogu. Moj možeš pogledati ovdje da vidiš da li ti se sviđaju postovi nails-and-more.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Do petka (3.5.) možeš poslati svoj suradnički članak i on će biti objavljen na blogu.

      Izbriši
    2. Baš mi je drago da si se odlučila na BB kremu! Vjerujem da ćeš biti zadovoljna :)

      Izbriši

Hvala na komentaru! :)