nedjelja, 17. ožujka 2013.

Moje maskare

Ja sam jedna od onih kojima je nezamisliv život bez maskare i ne izlazim bez nje iz kuće. Isprobala sam više od dvadeset maskara, a danas ću vam pokazati one koje sam kupovala u posljednje vrijeme. Neke od njih su mi super, neke užasne, uglavnom, još uvijek tražim savršenu.


Imam ih trenutno 9, s tim da sam dvije nedavno bacila jer su se osušile. Držim ih u ovoj Barbie plastičnoj čaši koju imam sigurno desetak godina. 



S lijeva na desno: 

  • L'Oreal Volume Million Lashes Waterproof
  • Maybelline the falsies Volum' Express
  • MUA eXtreme Curl 
  • Max Factor False Lash Effect 24 hours
  • AVON 24k gold mascara
  • MUA mascara
  • AVON superSHOCK MAX
  • Max Factor False Lash Effect
  • Catrice our best length ever!



Kao što ste mogli primijetiti, imam nekoliko maskara istoga brenda, AVON, MF i MUA. Krenut ću s opisom također onim redom kako su posložene.

  1. L'Oreal maskara sadrži 9 ml i cijena joj je oko 100 kn. Dostupna je u klasičnoj verziji te u vodootpornoj. Rok trajanja je 6 mjeseci. Meni se sviđa što daje volumen trepavicama, ali ih ne produžuje previše. Četkica je prilično dobra, ne stvaraju se grudice, ali ih zna pomalo slijepiti. Ocjena: 3/4
  2. Ovo je jedina Maybelline maskara koju sam isprobala i ima iste karakteristike kao prethodna, samo što je jeftinija, cijena je oko 60 kn. Ne volim ju jer se trusi, slijepi trepavice, izgledaju neprirodno i svaka ide na svoju stranu. A uzalud joj onda taj volumen koji daje. Ocjena: 1
  3. MUA extreme curl maskara košta oko 25 kn i ima 7 ml. Ona znatno produžuje trepavice, ali im nimalo ne daje volumen. Ocjena: 2/3
  4. Ova MF maskara ima sve, osim ravnomjernog uvijanja trepavica. Prilično je rijetke teksture, tako da često svaka trepavica ide na svoju stranu. Sadrži 13,1 ml i cijena je oko 90 kn. Dugotrajna je i vodootporna. Ocjena: 4
  5. AVON 24k maskara sadrži zlatne čestice koje su jedva primjetne. Sadrži 7 ml i cijena joj je oko 70 kn. Presuha je i nakon 2 mjeseca se osušila, tako da ju ne koristim više i spremna je za smeće. Ocjena: 2
  6. MUA maskara ima iste karakteristike kao ona druga MUA maskara, samo što košta 9 kn. Ocjena: 3
  7. AVON maskara je vodootporna, prilično je dobra što se tiče volumena, ali opet je rijetke teksture zbog čega trepavice nisu lijepo uvijene. Cijena je oko 40 kn, ovisno o kampanji. Ocjena: 3/4
  8. Druga MF maskara definitivno je najbolja od svih ostalih i uvijek ju iznova kupujem jer nikad ne pronađem bolju. Voljela bih samo da malo više produžuje. Ocjena: 4+
  9. Catrice maskara ima 7,5 ml i ne znam joj cijenu jer sam ju dobila. U početku je jako dobro produživala trepavice, ali već se nakon mjesec dana osušila i također je spremna za smeće. Ocjena: 2
Kao što vidite, nijedna maskara nije dobila odličnu ocjenu, ali nadam se da vi znate neku savršenu koju ćete mi preporučiti. 

Imate li koju od ovih maskara? Koja vam je najdraža? 

Mirna <3

62 komentara :

  1. AVON superSHOCK MAX koristila sam ovu , užas užas i samo užas. osuši se odmah ne valja ništa :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moja se nije osušila, čak naprotiv, prilično je tekuća :/

      Izbriši
  2. Jedino od ovih imam ovu Maybelline koja je užasna, baš slijepi trepavice i grozna je.... ne znam kako je cure mogu hvaliti..... nikad više....

    OdgovoriIzbriši
  3. Evo baš s kolegicom blogericom komentiram maskare. Moje naj su MF Masterpiece Max, Essence Multiaction i Clinique Extreme Volume. Našlo bi se još par, ali ove mi prvo padaju na pamet.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Materpiece Max sam isprobala i bila mi je okej, ali ništa posebno, a ove druge ću baš pogledati :)

      Izbriši
  4. Avon super shock max mi se pokazala ok,lijepo mi je razdvajala trepavice i dugo sam je imala,nije mi se osušila.Poslije nje sam kupila Mayybelline koja mi je bila pravo razočarenje.Grozno se nanosi,lijepi,četkica ne razdvaja trepavice,ma fuj.Sad imam L'Oreal Volume i zadovoljna sam sa njom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Očito je Maybelline stvarno grozan po pitanju maskara :/

      Izbriši
    2. Ma nije, samo što im Falsies baš i nije bio neki pogodak... Iako mi je sad kad se malo osušila, puno bolja. Najdraža njihova mi je Colossal koju koristim već skoro 4 godine.

      Izbriši
  5. Ja upravo spremam jedan post na temu maskare koju svi obožavaju, a ja ne da je ne volim, nego ne podnosim!!! Od ovih tvojih imala sam ovu žutu Catrice koju sam dobila po ljetu uz neki časopis i čim sam je otvorila, ona je bila u potpunosti suha kao da sam je otvorila i tako otvorenu ostavila na suncu. To mi nije djelovalo obećavajuće pa je nikada nisam niti kupila. Falsies sam također imala i meni je bila OK. Ne moja omiljena maskara, ali nije mi bila niti loša. Meni je super Essence I love extreme i Maybelline One by One!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dijeli su ju u Cosmopolitanu, vidjeh :D Za tu essence čula sam puno pohvala, tako da ju možda isprobam :D

      Izbriši
  6. Znači još uvek nemaš favorita... :) Ja obožavam MF 2000 Calorie! Od navedenih, probala sam Maybelline Falsies. Inače nikako ne bih mogla imati ovoliko maskara u isto vreme, jer baš pazim da potrošim jednu pre nego što otvorim drugu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se nikad ne mogu suzdržati da ih ne kupujem više jer se uvijek nadam da ću pronaći neku novu i bolju :/

      Izbriši
    2. Prica mog zivota, samo sa ruzevima ;D

      Izbriši
  7. Imala sam ovu Maybelline ali mi se ne svidja cetkica, najbolja mi je One by One.

    OdgovoriIzbriši
  8. I tried quite few mascaras, but I still haven't found my perfect one. I haven't try any of these, you mentiones. I really liked Bourjouis Max Definition mascara and Essence I Love Extreme, although they both have their minuses. At the moment I'm uding new Catrice False Lashes mascara with false lash fibres, which is quite good, but also not perfect. I'll review it soon on my blog.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. The same situation here, but I hope that we will find the perfect one :)

      Izbriši
  9. Max Factor False Lash Effect, definitino najbolja, a vidim i da se kod tebe visoko kotira :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, bolja je od svih ostalih koje imam :)

      Izbriši
  10. L'Oreal Lash Architect 4D (za van), Avon Super Drama (za svaki dan) i Flormar Turbo Boost volume maskara (ja imam u plavoj boji) - te 3 su moji favoriti zadnjih godinu dana (niki)

    OdgovoriIzbriši
  11. Od svih ovih, probala sam maybelline koja mi je bila ok, vise mi se svidja zuta i avon shock sam probala i ona mi je bila ok nista posebno, a mf mi je nekako preteska, bas je osecam, teski mi kapci od nje.. trenutno koristim neku golden rose 3d i odlicna mi je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A meni baš MF odgovara, ali ukusi se razlikuju :)

      Izbriši
  12. Maybelline The Rocket Volume Express! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Skeptična sam prema njima, iako sam čitala dobre recenzije :/

      Izbriši
  13. Moja maskara je uvek vodootpotna i trenutno koristim jedu od najdražih Lash Arhitect a od ovih tvoji nijednu nisam probala :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Dior i Chanel. Ali koštaju pravo malo bogatstvo. Možda da budeš vrijedna pa malo skupiš i odlučiš se na neku? Možda se ipak isplati? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam, 300 kn mi je puno za proizvod kojemu je trajanje 6 mjeseci. :/ a i upitno je bi li i meni bile dobre :/

      Izbriši
  15. Nisam probala ni jednu od navedenih, ali zainteresirala si me za ovu predzadnju MF maskaru. Kakva je po pitanju volumena i produživanja trepavica?
    Inače koristim onu crveno-bijelu L'Orealovu maskaru, jedna od rijetkih koja mi odgovara. Ah, tko mi kriv kaj imam full kratke i rijetke trepavice :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daje volumen, ali ne produžuje pretjerano. :)

      Izbriši
  16. Finally, mogu komentirati! :) Ni ja nemam svoju HG maskaru, ali držim se Essence-a :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Baš ću isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Isprobala sam neke od ovih maskara ( L'Oreal, Maybelline, Max Factor i MUA) i moram priznati da me ni jedna nije baš nešto oduševila. Meni osobno su najbolje maskare od Lancome, imala sam par njihovih različitih i sa svima sam bila jako zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čula sam da su njihove dobre, privlači me Hypnose Star :)

      Izbriši
  19. 9 maskara,sva čast! ja ih imam 3 i za sad koristim gabrini o koj će uskoro bit recenzija

    OdgovoriIzbriši
  20. Evo mene opet na laptopu pa mogu komentarisat ovakav blog haha :D joj ja nikako da nadjem bas maskaru koja mi full odgovara. Nekako su mi najbolje max factorove al su skupe i one. Razmisljam da uzmem ovu clump defy, kod nas je sad na snizenju u dm-u .. zapravo nadam se da su jos uvijek. Ja dok se nakanim nece vise bit :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš sam ju i ja gledala i isto ima sniženje, košta oko 70 kn :)

      Izbriši
    2. Kod nas cini mi se i manje izadje, 16KM - 8eura .. Ako je bude sutra na snizenju kad budem izlazila, uzimam :)

      Izbriši
    3. To se stvarno isplati :D

      Izbriši
  21. Odličan post, ne sreće se 9 maskara na gomili svaki dan! :)
    Nemam svoju idealnu, ali nisam ni previše zahtevna, meni je i maskara tipa Rimmel Extra Super Lash sasvim fina, najvažnije mi je da se ne trusi i da se ne osuši nakon mesec dana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) blago tebi onda, ja sam previše zahtjevna da mi se čini kako nikada neću pronaći savršenu :/

      Izbriši
  22. Kod maskara mi je najgore to što se tako brzo osuše, a daš dobre novce za njih (+ nema testera pa ih uvijek kupuješ "naslijepo" i riskiraš kakva će ti biti).
    Moj favorit od jeftinijih je definitivnno L'Orealova beauty tubes (crveno-crna) - kupujem je već par godina za redom i obožavam ju - vodootporna je, ali se lako skida, dovoljno je da se dva puta umiješ toplom vodom i samo povučeš trepavice par puta (jer ima te "tubice") pa ti u rukama ostanu :) I to je to :) Ne preslikava mi se, ne trusi i traje mi oko 6 mjeseci, nakon čega postane jako suha i zna se mrviti.
    Drugi favorit je Diorova Diorshock (obična, ne vodootporna) - najbolja maskara ikad, ali košta više od 200 kn :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ju nikad isprobala, uvijek me je odbijala svojom ambalažom, ali baš ću ju škicnuti. :)

      Izbriši
  23. *ispričavam se - beauty tubes (crveno-bijela) :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Imam ovu Maybelline, L'oreal i MaxFactor, najdraža mi je Maybelline :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A meni je užasna xD

      Izbriši
    2. Pročitala sam :) Ti si jedna od retkih kojoj ne odgovara :))) Ali ima dosta stvari tako kojima su devojke prezadovoljne, a meni nije jasno zbog čega :D

      Izbriši
  25. max factor od svih tvojih ima najbolju četkicu (bar se meni tako čini) i njega bih prvog uzela... zadnja koja me oduševila je essence multiaction, predobra je, čak i bolja od i love extreme koju sam uzela zahvaljujući hvalama na blogovima, ako nisi još - probaj :D

    OdgovoriIzbriši
  26. Bez maskare nikuda! :) Jedna od najdražih mi je već dugo Essence I love extreme, daje volumen, ne trusi se, jeftina.. jedino što mi se ne sviđa je velika četkica. A ArtDeco All in one mi je sljedeća na wl :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnogima je koliko vidim :) vrijeme je onda da i ja isprobam :D

      Izbriši
  27. Define-a-lash volume mascara od Maybelline-a je savrsena maskara - barem je meni bila. Medjutim, u Tuzli je nigdje ne mogu pronaci, kao da su je prestali proizvoditi ili prodavati. Od tada se patim s maskarama i ne mogu nikako da nadjem neku odgovarajucu.... Tako da , ako imas priliku da je probas, probaj - mozda je to ta maskara za tebe .....:)))


    streetlifewithstyle.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Skeptična sam prema njima, ali provjerit ću, hvala na preporuci :D

      Izbriši
    2. Administrator je uklonio komentar.

      Izbriši
  28. Ja ne razumijem to inzistiranje da je bolje maskare kuovati u drogeriji jer se brže troše. Veća je vjerojatnost da ču svaki dan staviti maskaru nego puder, sjenilo ili rumenilo - zato im maskara mora biti perfektna i onda mi nije problem dati više za nju, a za podlogu uzeti mineralni puder kojeg online ima za stvarno sitne novce, a da super radi.
    Najbolje maskara za mene je Too Faced Lashgasam, a iza toga su Estee Lauder maskare. Uvijek nađem nekoga tko ide u Ameriku i uzme mi EL za 22$ sto je gotovo duplo manje nego u Europi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To nije inzistiranje, ja u svom gradu imam samo drogerije i još uvijek se školujem, tako da nisam u mogućnosti izdvajati vrtoglave svote na maskare kojima je rok trajanja max. 6 mjeseci ;)

      Izbriši
  29. Rimmel crvena 4+, malo je vlažnija pa bi to mogao biti problem, ali svakako je probaj

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)