utorak, 12. veljače 2013.

Uređivanje obrva (1. dio)

U zadnje vrijeme primijetila sam kako je popunjavanje obrva postalo popularno i sve više cura sklone su tome, ali isto tako vidim koliko u tome pretjeruju. Danas ću vam napisati što vam sve treba i dat ću neke svoje savjete jer već četiri godine ne izlazim iz kuće bez sjenila, odnosno olovke za obrve. Obrve mogu odrediti vaš izraz lica, hoćete li izgledati tužno, začuđeno, sretno ili normalno. Nemojte ih uzimati zdravo za gotovo i potrudite se oko njih.

Za početak, navest ću vam alat:



  • pinceta
  • olovka za obrve
  • sjenilo za obrve
  • vosak za oblikovanje obrva
  • lak za kosu/učvršćivač za obrve


Na fotografiji iznad možete vidjeti MUA set za obrve koji se sastoji od tamnije i svjetlije nijanse sjenila, highlightera te voska. 




Cijena seta je 3,5 funte, a dobijete i malu pincetu koja posluži u kritičnim situacijama te dvostrani kosi kistić idealan  za nanošenje voska i čak je prilično kvalitetan.


Što morate izbjegavati:

  • efekt nacrtanih obrva - najčešći i najgori problem koji gledam svakodnevno oko sebe i poželim zaplakati. Obrve imate s razlogom, one štite vaše oči od prašine, mikročestica i sl., stoga trebate očupati samo dlačice koje smetaju ispod i iznad luka. Pretjerivanje dovodi do ''klaun izgleda''.
  • krivu nijansu sjenila/olovke - ne, ne želite vidjeti plavušu crnih obrva ili crnku bez obrva. Molim vas, pronađite odgovarajuću nijansu, zar je to toliko teško?
  • neprirodan oblik - sviđaju li vam se obrve do pola čela? Ne? A do ušiju?
Neki primjeri obrva kakve ne želite imati (osim ako ne želite da vas uhapse zbog narušavanja javnog reda i mira - sigurno ćete biti u središtu pozornosti): 








Nakon što ste nabavile sav potreban pribor, očupajte dlačice koje vam smetaju, a ako mislite da ne možete sami, posjetite kozmetičarku. Koristeći olovku za obrve, možete utjecati na njihov oblik, a sjenilom ih ispunite. Obavezno kupite dobar kosi kist za nanošenje sjenila. Voskom ih možete zagladiti i oblikovati, a lakom za kosu učvrstiti na kraju. Svjetlijim korektorom možete ih uokviriti kako biste prekrili crvenilo ili eventualne dlačice koje niste uspjeli iščupati. U idućem postu, objasnit ću vam svaki korak detaljnije, ovo je ipak uvodni post o jednoj opširnoj temi.


Kako vi uređujete svoje obrve? Imate li neki trik ili savjet? 

Mirna <3

44 komentara :

  1. Mislim da su ovakvi postovi neophodni!

    Ja najviše volim da popnjavam Artdeco senkom #520 i njihovom olovkom za obrve #3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se jer neznanje vlada. Svakako ću isprobati :D

      Izbriši
  2. slike na dnu me straše..hehe neke žene si pokvare ljepotu ružnim obrvama ...

    OdgovoriIzbriši
  3. poznaješ nekoga s ovako užasnim obrvama?

    OdgovoriIzbriši
  4. Poznajem toliko zena koje su ocerupale svoje obrve i sada ih ucrtavaju i izgledaju kranje komicno. Zato ja sa pincetom pazljivo. A inace ih popunjavam essence brow set-om i nisam prezadovoljna, ali je najblize mojoj boji obrva. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, znam ih i ja. A komično je još najblaži izraz :D Koristila sam ga prije MUA seta, smeđe su im identične.

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. Drago mi je, malo smijeha uvijek dobro dođe :)

      Izbriši
  6. Ja imam sad poprilicno dobar oblik,nisu grozne ni kad ih ne popunim malo olovkom. :) nekada su bile. Unutrasnji dio jedne obrve mi je u srednjoj bio vise pocupan a tad nisu bili aktuelni ni blogovi,ni olovke za izcrtavanje niti me je ko mogao tome poduxiti. sad su izrasle na staro ali ipak malcice stavim essence olovku blonde nijanse bas da ne bi izgledalo neprirodno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah, i moje su bile, ali sad su napokon onakve kakve želim :)

      Izbriši
  7. Brrr, ove slike me baš plaše (kao što cure kažu) jer mi nije jasno kako netko to sebi namjerno može napraviti. Čast izuzecima i curama kojima su kozmetičarke, frizerke ili neka viša sila spalile obrve pa su ih prisiljene iscrtavati.
    Slažem se s tobom, što jednostavnije i prirodnije - olovka ili sjenilo :) Još nisam naručila ovu MUA paleticu za obrve, sve je nešto gledam pa odustanem jer nisam nikada koristila vosak.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bit će recenzija pa se nadam da će ti tada set biti privlačniji :)

      Izbriši
  8. Nažalost ja sam čak poznavala nekog s jedinim primjerom sa fotke ali bila je jaaako mlada a i tad nije bilo sve tak dostupno pa je draga moja morala crnom olovkom iscrtavati dok nije popravila štetu.Ja svoje ne popunjavam iako bi mi dobro došlo možda ali uglavnom viđam smeđe nijanse tih setova no moje obrve su skroz crne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Crne obrve uglavnom su same po sebi guste i ne traže popunjavanje :)

      Izbriši
  9. Jao..ove slike su prestrašne, ne znam bih li se smijala ili zgražala :/
    Ja svoje obrve korigiram sa olovkom i sjenilom i baš volim vidjeti kad netko ima lijepo uređene obrve jer uzalud savršeno našminkanih očiju ako su obrve neuredne ili loše iscrtane.

    OdgovoriIzbriši
  10. MOLIM podrobniju recenziju MUA seta. Prvi puta sam ga baš doživjela i čini mi se toliko odličan da ga sada već želim! :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ajme,strašno...Čupam samo višak,a popunjavam ih olovkom za obrve od Catrice-a i imam maskaru za obrve od Alverde-a koja je za nijansu svjetlija od moje prirodne boje,tako da izgledaju normalno ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. Jao horor! Boze moram da zaboravim ove slike koje sam videla. Imacu nocne more! Ja srecom imam prilicno tamne i guste obrve i normalnog su oblika tako da se moje uredjivanje obrva sastoji samo u uklanjanjau pokojih nezeljenih dlacica. Probala sam da ih jednom popunim malo ali sam samoj sebi izgledala smeshno jer su mi bile nijansu tamnije od onog sto sam navikla, pa sam odustala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahaha, tko ne bi imao noćne more nakon ovoga :) ma ako imaš tamne obrve, onda se ne brini

      Izbriši
  13. Oj živote dragi ovako katastrofalne obrve dugo nisam vidjela.... horor.....

    OdgovoriIzbriši
  14. baš sam nedavno odlučila svoje dovest u red...kad kreneš onda na kraju vidiš da stvarno ima posla oko njih itekak :P
    koristim Catrice set za obrve i premoćna mi je ona mini pincetica :) i dobi se četkica za nanošenje bojice...
    Volim da su obrve punije, ali nikako da budu onako na tanko išćupane :/ al opet ko voli nek izvoli...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne volim vidjeti nacrane obrve, sve ostalo još nekako.

      Izbriši
  15. hahahah . Baš si me nasmijala s ovom fotkama . Osobno sam dosad popunjavala obrve sa Essence olovkom za obrve u smeđoj boji. I moram priznati da sam s njom dosta zadovoljna, nije prežestoka. Imam jako svijetle obrve, pa obavezno ih moram malo ''obojati'' ... Iako naručila sam i ovaj MUA set i jedva čekam da dođe :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristila sam ju, ali n ije baš dugo trajala, dok je MUA set stvarno dobar.

      Izbriši
  16. Joj, grozne fotke.. njima definitivno treba netko reći da izgledaju užasno i pokazati im što i kako s obrvama :D

    OdgovoriIzbriši
  17. Haha slike :D Ja popunjavam obrve Essence olovkom, crnom. Ali malkoc mi je to pretamno, tako da planiram promijeniti tu rutinu. Kad potrošim olovku, neću bacat novac ipak :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Bome ovaj post ti je kraljevski haha. :) :*
    "efekt nacrtanih obrva - najčešći i najgori problem koji gledam svakodnevno oko sebe i poželim zaplakati." -upravo to. xD

    OdgovoriIzbriši
  19. Ajme, ove su obrve prestrašne. :D Sviđa mi se ovaj MUA set. Mogla bih ga kupiti. :)

    OdgovoriIzbriši
  20. ovde su boje samo za plavuše i brinete. a sto je sa nama crnkama? gledala sam camilu,ona isto ima crne obrve samo sto ona koristii tamnije smeđe sjenilo od sigme.( kit za obrve)

    OdgovoriIzbriši
  21. Ove sa zadnje fotke se prečesto viđaju. Mislim da su te dosta česte. Ostale manje-više. Klasična pogreška osobe koja ne zna oblikovati obrve.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)