petak, 8. veljače 2013.

L'Oreal Lumi Magique Base vs. MUA Primer

Danas ću vam predstaviti dvije baze/primera za lice koji su relativno dostupne svima - L'Oreal bazu možete pronaći u svakoj drogeriji, a MUA na njihovoj stranici.


Imam obje baze već duže vremena, L'Orealovu 4 mjeseca, a MUA 2,5 mjeseca. 


Ambalaža je obična, crna tubica s rupicom na vrhu za doziranje. Sadrži 27 ml i cijena je 4 funte (oko 36 kn). Tekstura je poput hidratantne kreme, ali vrlo brzog upijanja. MUA kaže kako ovaj proizvod iznimne lakoće osigurava besprijekoran ten i produžava trajanje makeup-a. Nisam sigurna koliko je ten besprijekoran jer u mom slučaju to nije tako, ali u svakom slučaju puder se bolje razmazuje i izgleda prirodnije uz ovu bazu. Nije  mi izazivala prištiće i nisam imala nikakvu negativnu reakciju na koži. Jedino što mi malo smeta je što sadrži čak pet vrsta parabena, dok L'Orealova ima samo jedan. U svakom slučaju, za 36 kn baza je definitivno isplativa jer radi svoj posao sasvim solidno.


L'Oreal bazu kupila sam samo zbog predivne ambalaže. Sviđa mi se što je elegantna, drugačija, od kvalitetne plastike s pumpicom na vrhu. 


Košta oko 85 kn, a sadrži 20 ml. U usporedbi s MUA bazom, ova je skuplja 60 kn, a ima i manje mililitara. Tekstura joj je vodenasta s iluminirajućim česticama. Ova baza je sjajna, ali te čestice su vidljive sve dok ne stavite puder preko nje, stoga ju možete koristiti kao highlighter. Najveća mana je što mi je nakon nekoliko korištenja, počela izlaziti voda, a od kremaste teksture ni 'k'. Nakon toga, nisam ju koristila mjesec dana te sam joj opet odlučila dati šansu. Tada je bila normalne teksture i sve je bilo kako treba još 3-4 korištenja, ali onda je opet počela izlaziti voda. Na idućoj fotografiji možete vidjeti lijevo količinu jedne pumpice ove baze, a desno MUA bazu. Ako bolje pogledate, vidjet ćete da se oko ove razlila voda.


Konačna usporedba:

MUA

  1. ambalaža: 3
  2. tekstura: 5
  3. kvaliteta sadržaja: 4
  4. ukupni dojam: 4
L'Oreal

  1. ambalaža: 5
  2. tekstura: 3
  3. kvaliteta sadržaja: 2/3
  4. ukupni dojam: 3

Dakle, zaključak je da ono skuplje nije uvijek i bolje, stoga vam ipak preporučujem MUA bazu. Ako ih ipak mijenjate svakih mjesec dana, tada će vam L'Orealova odgovarati jer u tom razdoblju još ne postane vodenasta.

Imate li koju od ovih baza? Slažete li se s mojim ocjenama ili biste ih vi drugačije ocijenili?

Mirna <3


32 komentara :

  1. Nemam ni jednu, ali sudeci po ovome MUA je vredna pokusaja. :) Lumi mi se nikada nije ni dopadala, jer navodno daje licu sjaj, a meni to ne treba.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je, MUA bazu treba isprobati :) Sjaj daje, kao što sam napisala, dok se ne prekrije puderom :)

      Izbriši
    2. Videla sam, ali je i vodena. Nisam ni slutila koliko dok nisam videla sliku. Uzas blagi!

      Izbriši
    3. da, prava šteta za 80+ kn :(

      Izbriši
  2. Nemam niti jednu. Nekako još uvijek se borim bez baza...Kao ima vremena za to...još sam curičak...Hahahha, koga ja to varam!? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, vrijeme je da nabaviš bar jednu :D Jednostavno postane navika koristiti ih nakon nekog vremena i meni je nezamislio išta stavljati na lice prije baze.

      Izbriši
  3. Također nemam još ni jednu hehe...ne šminkam se prečesto pa se tješim da mi ne treba još i ovo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. bez obzira na to, mislim da baza svakome treba :D

      Izbriši
  4. Ja sam ih probala par i moram ti reći da me Evelinova Art senic ugodno iznenadila,sad je i koristim.Isto kao njihov tuš Celebrities!Ali moram ti reći da se zna dogoditi da baze mijenjaju teksturu,pogotovo ako se mijenja tempeatura gdje se nalaze..Probaj je držati dan u dnevnom boravku,protresi je prije,pa vidi i ako nije problem javi jel bilo kakve promjene.Zato ja više maskare ne nosim po torbi,jer na temp. npr. 0 stupnjeva,pa poslije kući na 24 mijenja teksturu što uzrokuje brže sušenje maskare...Tako je sa većinom tek.-krem.proizvoda.
    Baš bi voljela probati i ovu MUA bazu i još par njihovih stvari :-(
    p.s.Baš volimo vako napisane recenzije-jasne i iskrene,bez obzira o kojem se brendu radi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obje baze držim na istom mjestu sa ostalim proizvodima za lice i nikad nisam imala problema ni s čim, osim s ovom bazom, tako da je problem u njoj :/ Nadam se da ćeš imati prilike isprobati njihove proizvode jer su stvarno hvale vrijedni. Drago mi je da ti se sviđa i hvala :)

      Izbriši
  5. Ja za toliko stvari nisam znala dok nisam ušla u svijet beauty blogova.. Imam samo jednu bazu, Kanebo Sensai, i tek ju trebam kvalitetno isprobati (u Zagrebu mi je ostala). Ali kakva je to vodica pobogu, joj joj Loreal, ccc. 80 kn nije malo novaca da ih baciš u ...vodu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bome nisam ni ja, a ova L'Orealova mi je još bila prva baza ikada. Hahaha, dobro si rekla - da ih baciš u vodu :D

      Izbriši
  6. Ove dvije baze još nisam isprobala a zahvaljujući ovoj recenziji Lorealovu niti neću. A baš sam se nedavno predomišljala da ju kupim i dobro da sam odustala jer ovo na slici ne izgleda nikako dobro. Ja trenutno koristim bazu od Sisley i super zadovoljna sam s njom (jedina mana joj je previsoka cijena :/ ja sam ju bila dobila na poklon). Voljela bih probati i od MUA ovu novu Matte Perfect Primer jer imam masnu kožu pa mislim da bi mi ona odgovarala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i ja masnu kožu i ova mi također odgovara :) Ali rado bih isprobala i onu.

      Izbriši
  7. Joj moja lista za soping na mua sajtu postaje sve duza i duza! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. I meni je lorealnova zapala za oko ali je nisam jos kupila. Pitam se da li svaka ispusta vodicu. Mozda si samo baksuz. :D Nekako mi se vise ne kupuje kada sam ovo procitala. Ja bi probala eveline. Za sad sam na flormarovoj bazi, nije losa. Neplanirano je kupih ali ispade ok.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam, možda je moja posebna, hahah. Ali stvar je u tome da stoji s ostalim proizvodima za lice, tako da mi je nelogično da su svi u dobrom stanju, osim nje.

      Izbriši
  9. Planiram probati L'Orealovu, a korstila sam dosad Eveline Art Senic bazu koja mi je super, baš lijepo zagladi pore i puder odlično "sjeda".Već dugo škicam L'Orealvu, uvijek mi zapadne za oko baš zbog lijepe ambalaže :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi li pročitala recenziju? Jer ja sam samo ambalažu pohvalila, a sve ostalo zapravo je loše, stoga mislim da bi samo bacila novce. :/

      Izbriši
  10. Probala sam novu bazu ali ću definitivno naručiti i ovu, čekam da MUA sad napravi neki free shipping opet :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja zasada imam samo dvije baze, a MUA je jedna od njih. Mislim da sam ti na prošlom postu komentirala kako sam smatrala da su baze zapravo marketinški trik dok nisam otkrila MUA bazu - od tada ih imam još par komada na wish listi za isprobavanje :)
    Uglavnom, do sada sam koristila Kanebo Sensai brightening bazu za lice (koja košta oko 300-350 kn) pa potvrđujem da cijena ne znači i kvalitetu proizvoda. Tekstura MUA baze mi odgovara, lijepo se razmazuje, puder se fino nanosi, lice izgleda svježije, nekako glatko, a i puder duže stoji nego kada ga nanosim bez MUA baze. Obzirom na cijenu baze, mislim da je itekako isplativa za nekakvo svakodnevno korištenje. Ja je imam već 2 mjeseca i nisam je potrošila još niti 1/3 :) Stvarno dosta dugo traje :)

    Btw, je li i tebi ispao ovaj plastični mali čep s vrha baze? :) Ja svog ne mogu nigdje pronaći :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha, je, i meni je ispao :D Ali zato sam i ocijenila ambalažu trojkom. Ipak, nekako mi je važniji sadržaj od ambalaže jer, u najgorem slučaju, uvijek se može prebaciti u neku posudicu. Znam, sjećam se što si napisala i slažem se s tobom. I ja imam eto ove dvije baze, ali nadam se nekoj novoj :)

      Izbriši
    2. Haha, znala sam da ti je ispao čep čim sam vidjela fotku :) Meni ambalaža nikad ne predstavlja problem, ne pravim dramu oko toga da li je na stiskanje ili pumpicu sve dok mi proizvod valja :)
      Eto, onda ćemo zajedno u pohode traženja baze za lice :)

      Izbriši
  12. Imam ovu Loreal, ali možda sam ju par puta koristila, nisam nešto oduševljena. Dobila sam ju, a ja više naginjem ičemu što me može matirati a ne nečemu sa sjajnim česticama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, i ja imam masnu kožu, ali ne baš toliko da moram paziti :)

      Izbriši
  13. Nisam isprobala ove baze,sve mi se cini da ni necu :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Probala sam do sada nekoliko baza i niti jedna me nije nešto oduševila... ne čine mi skoro nikakvu razliku.. čak mi je bolji make up kada stavim samo malo transparentnog pudera na kraju i to je to :) Jer to što moje lice nije baš savršeno ne može niti jedna baza promijeniti :))

    OdgovoriIzbriši
  15. Hvala ti na recenziji. :) Mislim da ću preskočiti obje.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)