utorak, 23. travnja 2019.

Ljudima koji nikad nemaju vremena

Koliko osoba poznajete koje se uvijek žale da nemaju vremena ni za što? Govore da samo moraju stalno raditi, učiti, spremati ili već neko opravdanje. Kad sam bila mlađa, vjerovala sam u te priče da ljudi stvarno nemaju vremena, a sada sam ovdje kako bih vam rekla da lažu. Imaju vremena, ali nemaju vremena za vas. 



U životu postoji lista prioriteta. Nekima je san na prvom mjestu pa hrana, obitelj, posao, a nekima se redoslijed prioriteta razlikuje. Međutim, svi nađu vremena i za gledanje televizije ili serija, provjeravanje društvenih mreža, a osobito druženju s partnerom. Bilo da je riječ o dečku, djevojci ili o bračnom partneru. Imam velik broj prijateljica koje nikad nemaju vremena otkako su našle dečka, a prije toga javljale su se svaki dan. I sama imam dečka pa svejedno imam vremena za sve - faks (praksa), blog, društvene mreže, druženja, izlasci... A ako vam netko kaže da nije stigao odgovoriti na poruku ili naredna tri tjedna ne može otići na jednu kavu iako živite u istom mjestu, to vam znači samo da ta osoba nema vas na listi svojih prioriteta. I ne trebate imati ni vi nju. 

Osobe koje nikad nemaju vremena za vas, ne trebaju vam u životu. I točka. Gledam prijateljice koje čekaju danima da im neki dečko odgovori na poruku, a one same sebi opravdavaju kako on nema vremena. Aha, sigurno. 

Ako u vašem životu postoje takve osobe koje nikad nemaju vremena, slobodno im pošaljite ovaj kratki članak. Svi imaju vremena kao što svi imamo slobodnu volju. Svi svaki dan imamo izbor što ćemo napraviti, a što nećemo. Nemojte dati nekome da vas uvjeri kako zaista nema vremena, a da i dalje vjerujete da vam je ta osoba važna u životu.

Nema na čemu.




Broj komentara: 7 :

Hvala na komentaru! :)