nedjelja, 2. ožujka 2014.

MAC Studio Fix Fluid SPF 15 recenzija

Nakon više od pola godine testiranja MAC Studio Fix pudera sa zaštitnim faktorom 15, odlučila sam napisati recenziju. Napisala bih ju i prije, ali nisam bila najsigurnija što bih napisala vezano uz neke sastavnice. Kupila sam ga u Ateni u MAC trgovini, a pri odabiru nijanse pomogao mi je njihov vizažist. Kad malo razmislim o tome, bolje da sam sama odabrala nijansu jer nisam tada razmišljala da je ljeto i da sam već preplanula te da mi kasnije nijansa neće odgovarati. Tako je on danas moj ljetni puder ili puder za konturiranje jer mi je pretaman tijekom većeg dijela godine.




Ono što tražim od pudera prvenstveno su dobro prekrivanje, matiranje i postojanost. Njihov vizažist rekao je da ovaj puder sve to ima, a mene nikada nije teško nagovoriti na kupnju.
Cijena mu je 28,50 eura, ali dolazi bez pumpice i za nju ćete morati izdvojiti još 4 eura, tako da sam ga platila nešto više od 240 kn. To je ujedno bio i moj najskuplji puder koji sam kupila jer inače nisam prelazila svotu od 120-130 kn, ali odlučila sam se počastiti. Sadrži 30 ml, no jako dugo traje jer je guste teksture i potrebno vam je vrlo malo da prekrijete cijelo lice. I nemojte da vas zbuni "fluid" u naslovu, proizvod je tekući, ali je gust. Nakon 4 mjeseca svakodnevna korištenja (lipanj-listopad), ostalo je nešto više od pola pudera. A za usporedbu, Bourjois Healthy Mix potrošila sam za 4 mjeseca, a on košta oko 110 kn.


Nijansa koju imam je NC30 i neće vam odgovarati ako ste svjetlije puti. Podton vuče na narančasto kada tek nanesem puder na lice, ali ubrzo se fantastično prilagodi i stopi s mojom kožom. S obzirom da je dosta gust, nekima će možda biti teži na licu, ali ja s tim nemam problema jer sam naviknula na jače prekrivanje i ne odgovaraju mi puderi lagane teksture. Možda jednog dana kad budem imala savršen ten. 


Prekrivanje je srednje do jako, može se nadograditi, ali za najveće nepravilnosti potreban je i korektor. Ne sadrži ulja, na bazi je vode i najbolji je za masnu kožu. Potrebno je 5-6 sati da se zasjajim na T-zoni bez korištenja pudera u prahu. S obzirom da su moji obrazi normalni, bojala sam se kakav će završetak ostaviti, ali nije ih ni isušivao niti sam izgledala kao da imam žbuku na licu. 

Uz prekrivanje, najveći mu je plus postojanost, imala sam ga oko 9 sati najviše i jedino je počeo nestajati na najproblematičnijim mjestima. S njim vam ne bih preporučila da se fotografirate jer sadrži zaštitni faktor, stoga će vam lice izgledati neprirodno i svjetlije nego što uistinu jest.


Jedna od njegovih mana prilično je intenzivan miris koji me podsjeća na miris boje za zidove ili nečeg izrazito umjetnog. Ja sam se na miris naviknula, ali nekome to može predstavljati problem.



Mislim da bih ga definitivno ponovno kupila da sam u mogućnosti, samo bih odabrala svjetliju nijansu. Nažalost, MAC nam nije dostupan u Hrvatskoj (bez obzira što neki prodaju 3 nijanse rumenila i 2 nijanse olovaka za usne). Na fotografiji ispod možete vidjeti kako izgleda u usporedbi s Bourjois Healthy Mix 53.




To bi bilo sve o ovom puderu, jeste li ga isprobali, planirate li?

Mirna <3

Broj komentara: 17 :

  1. Baš ću ga pogledati na ljeto kada budem išla u Njemačku, valjda će biti nijanse za moju blijedu put. :D Sviđa mi se što je postojan i ima dobro prekrivanje. :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ha, ha, dobro si oštricom bricnula ove što prodaju desortirane MAC-ove.Ja MAC ne poznajem, kažu poznavatelji da mi je to grijeh, no ne uzbuđujem se previše. Drago mi je da si recenziju podijelila s nama a dok si opisivala savjete vizažista, sjetila se ja svojih dogodovština kad su me profići savjetovali:uvijek,ali uvijek su me nagovarali na tamnije pudere. Ne znam u čemu je kvaka, vjerojatno našminkavaju selebritije koji poziraju pred jakim svjetlima pa žuto i narančasto blaže izgledaju nego na nama koje kao obične smrtnice hodamo ulicom.
    Ups, sad sam upravo uvrijedila mnoge vizažiste i unas, no, budimo realne, oštete oni nas više svojim preporukama.Zato, uzdaj se use i u svoje kljuse i sama biraj pudere. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljudi su naivni i stvarno vjeruju u to da se kod nas prodaje MAC :/ Meni je žao što nisam slušala sebe jer bih uzela svjetliju nijansu. Ne znam zašto to savjetuju, ali kod mene se nije pokazalo dobrim :D

      Izbriši
  3. Ovaj nikako ne bih isprobavala, ali imam u planu da testiram Face&Body kada MAC dodje u aprilu. :) I, ne brini, KADA (ne ako) budeš imala savršen ten, puder ti neće ni trebati. :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kada MAC dođe kod vas, ja ti dolazim u goste :P Nadam se, nadam se :*

      Izbriši
  4. Jedan od najboljih pudera koji sam probala, i ja ga još imam a trošim ga od avgusta, istina je da mu je miris jedina mana, u početku mi je bio baš nepodnošljiv, sad sam se kao i ti navikla.

    OdgovoriIzbriši
  5. slinim za Mac puderima, nadam se da ću uskoro nabaviti :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Zvuči super za masnu kožu, osobito jer je na bazi vode. Šteta što ti je sad pretaman :/

    OdgovoriIzbriši
  7. Zamisli i ja sam svoj primjerak kupila takođe u Atini :). I ja sam zadovoljna njim. Inače na ovoj fotki mi je u oči upao divni ormarić u pozadini. Jao kako mi se sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Imala sam u nijansi NC25 i bija mi je svijetal i žut. Nije mi se nikako svidija kako mi stoji na licu, valjda sam više očekivala, pa sam ga proslijedila dalje. Mislim da bi mi bolje odg. tvoja nijansa.

    OdgovoriIzbriši
  9. Imam ga samo u svelijoj nijansi i meni je to odličan puder za situacije kada lice treba dobro za izgleda po 12 i više sati.

    OdgovoriIzbriši
  10. nisam ga isprobala, ali se nadam da će biti prilike.
    dolazi nam MAC u aprilu, pa eto prilike da gostuješ i ponoviš se :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ufff.... ovo je stvarno ljetna nijansa pudera ;). Nisam probala Mac-ove pudere (osim u kamenu) jer kad dođem negdje vani u shopping, uvijek me obuzmu boje sjenila i rumenila, pa ovakve proizvode zapostavim, ali, ovo bi moglo biti nešto za moju masnu kožu?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru! :)